Har du blitt stående fast i kø i passkontrollen, og dermed mister flyet ditt, er du dessverre ikke dekket av reiseforsikringen, advarer Fremtind. Foto: Unsplash/Suzi Kim

Venter lang kø på flyplassen: Dekkes ikke av forsikringen

Reisende utenfor Schengen bør beregne ekstra god tid på flyplassen mens streiken pågår. – Mister du flyet, får du ikke igjen penger på forsikringen, selv om det skyldes lang kø i passkontrollen, opplyser skadeforebygger.

Den pågående streiken blant statlige ansatte kan føre til lang ventetid ved passkontrollen, melder Avinor i en pressemelding. Reisende utenfor Schengen oppfordres til å beregne ekstra god tid, da det ventes kø i opp til to-tre timer.

Skulle du være så uheldig å miste flyet på grunn av lange køer i passkontrollen, er ikke det tilstrekkelig grunn for å få erstatning.

– Har du blitt stående fast i kø i passkontrollen, og dermed mister flyet ditt, er du dessverre ikke dekket av reiseforsikringen. Da anbefaler vi å sjekke med flyselskapet eller reisearrangøren, sier skadeforebygger i Fremtind, Therese Hofstad-Nielsen.

Hvis forsinkelsen skyldes transport til flyplassen

Hvis det derimot er transporten til flyplassen som er forsinket, anbefaler skadeforebyggeren at du kontakter fly-, tog- eller busselskapet som er årsaken til at du ikke rakk flyet.

– Fører forsinkelsen til merutgifter for å innhente fastlagt reiserute, kan vi dekke det du ikke får erstattet fra flyselskapet/transportselskapet, tipser Hofstad-Nielsen.

Da er det viktig å ta vare på kvitteringer på utlegg, billetter og bekreftelse på forsinket transport.

Hvilke land er utenfor Schengen? 

  • Land som Irland, Kypros, Bulgaria, Romania, Irland, Storbritannia, Tyrkia og USA, er ikke en del av Schengen-samarbeidet. Reisende som skal til land utenfor Schengen bes møte opp i ekstra god tid.

Følgende land er Schengen-land

  • Belgia, Bulgaria, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Hellas, Island, Italia, Kroatia, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spania, Sveits, Sverige, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike. Reisende som skal til disse landene er ikke berørt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *