Denne hengeren er norskregistrert og godkjent for inntil 100 km/t, både i Norge og i Danmark. Foto: Tredal AS

Norge og Danmark anerkjenner hverandres Tempo-100 tilhengere

For å kjøre lovlig i 100 km/t med tilhenger, må du ha en tilhenger som oppfyller visse tekniske krav og et eget merke bak på tilhengeren.

– Nå har Norge og Danmark blitt enige om å anerkjenne hverandres godkjenninger, sier Kurt Ottesen i Statens vegvesen.

Det betyr at en norskregistrert tilhenger og campingvogn med norsk Tempo 100-merke kan kjøre i opptil 100 km/t i Danmark, uten å måtte ha et eget dansk Tempo 100-merke.

Tilsvarende kan utenlandsregistrert tilhenger og campingvogn med dansk Tempo 100-merke kjøre i hastighet opp til 100 km/t i Norge.

Totalt 1780 tilhengere i Norge har Tempo 100–godkjenning. Ordningen ble tilgjengelig i Norge i 2022. Den gjensidige anerkjennelsen mellom Norge og Danmark gjelder fra mandag 18. mars 2024.

­­100 km/t – kun hvis forholdene tillater det

– 100 km/t grensen gjelder naturligvis kun dersom fartsgrensen og forholdene på stedet tillater slik hastighet, sier Kurt Ottesen i Statens vegvesen.

Regelendringen gjør det litt enklere å ta med seg tilhenger eller campingvogn med Tempo 100- godkjenning mellom Danmark og Norge.

Tekniske krav

De øvrige kravene for Tempo 100-kjøring er like i Norge og Danmark. Det stilles tekniske krav både til trekkbilen og til kombinasjonen trekkbil og tilhenger, for å sikre at kjøretøykombinasjonen er stabil også i 100 km/t.

For de som eier en norskregistrert tilhenger og kun har dansk Tempo 100-merke, er det viktig å være klar over at Tempo 100-kjøring i Norge betinger norsk Tempo 100-merke. Dette fordi norskregistrert tilhenger skal ha norsk Tempo 100-godkjenning.

Les mer om Tempo 100 her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *