Skipssjef Øystein Johansen, livbøyen og Nicolai. Foto: Kystvakten/Tryg Forsikring.

Kystvakten oppklarte livbøye-forsvinning

Hvert år forsvinner hundrevis av livbøyer landet rundt, ofte på grunn av tyveri eller hærverk. Tryg Forsikring opplever nå stor pågang etter nye livbøyer som skal erstatte de som er borte, og nylig fikk forsikringsselskapet uventet hjelp fra selveste Kystvakten.

– Under en søk- og redningsaksjon sør for Snarøya i Oslofjorden fant vi plutselig en livbøye liggende å drive. Livbøyene er der for å redde liv, så da vi fant serienummeret på den tok vi kontakt med Tryg om de kunne finne ut av hvor den hører hjemme, sier Øystein Johansen, skipssjef på KV Nornen.

Det viste seg at livbøyen var hjemmehørende ved Tjuvholmen bystrand, sør for Aker brygge.

– Vi har mange livbøyer som blant annet omkranser badeplassene her, og det skjer av og til at folk tar de ned fra stativene og leker med de eller driver en form for hærverk, ofte i beruset tilstand. Men det er jo utrolig bra at den nå er kommet til rette, og vi takker Kystvakten og Tryg for det, sier Nicolai som er områdeleder i Securitas.

Denne uka tok Kystvaktskipet turen til Tjuvholmen hvor livbøyen ble gjenforent med sine livbøye-faddere.

Hos Tryg Forsikring er man takknemlig for at bøyen kom til rette igjen.

– Vi må bare si tusen takk til Kystvakten, samt minne alle på at livbøyen ikke er et leketøy, den er der for å redde liv. Vi har utplassert vel 57.000 livbøyer rundt om i hele Norge, men opplever dessverre altfor ofte at de utsettes for tyveri eller hærverk. Livbøyene er et fellesgode, og vi håper alle gode krefter hjelper til med å passe på dem, sier Kristine Edinsen, samfunnsansvarlig i Tryg Forsikring.

Ved utgangen av april hadde 23 personer druknet i Norge, viser tall fra Redningsselskapet. Det er én mer enn på samme tid i fjor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *