Lillestrøm bys nærmeste bobilparkering ligger 6,5 kilometer fra byen.

Hellerudsletta er byen Lillestrøms nærmeste bobilparkering – og den eneste i mils omkrets

Tekst/foto: Roy Mortensen

Hvor kan vi stå med bobil og campingvogn? Dette er et spørsmål som har gått igjen når det nærmer seg ferietid. Og under corona-tiden fikk flere skaffet seg «hytte på hjul» for å feriere i eget land.

Byen Lillestrøm har ingen tilbud for turister som kommer med hytte på hjul. Det nærmeste blir Messecampen på Hellerudsletta, 6,5 kilometer fra Lillestrøm.

Testet ut tilbud

For å sjekke ut denne plassen nærmere, tok jeg turen fra Lillestrøm. En kjøretur på rundt 8 minutter. Plassen ligger landlig og idyllisk til med nær kollektivknutepunkt for buss, ved Quality hotel Olavsgaard.

På plassen sto det kun én norskregistrert bobil. Turistene hadde kjørt fra Molde og skulle videre til Sørlandet. Bobilturisten opplyser at han tidligere har kjørt Norge på kryss og langs. Og for det meste fricampet. Denne oppstillingsplassen fant han gjennom nettstedet bobilplassen.

På nettstedet ble det opplyst at campen har de tilbud en bobilturist trenger, som blant annet vannfylling, strøm, tømming av toalett og søppeltømming. At terrenget ikke alltid stemmer med kartet, det fikk turisten erfare da han tok stedet i nærmere øyesyn.

Ikke helt fornøyd

– Dyrt, dårlig oppmerking, WC stengt. Søpla stengt. Ingen skilt for tømming. Prisen på 250 kroner, for bare overnatting. Det er alt for dyrt. Her hadde det holdt med maks 50 kroner per døgn, sier bobilturisten.

– Har plassen noe positivt ved seg?
– Svært god plass, da det kun var oss her. Kort vei inn til Lillestrøm. Men her burde Lillestrøm ha opprettet bobilparkering inne i byen, eller i det minste i gangavstand til byen.

Bobilturister vil da besøke Lillestrøm, og bruke penger på byens restauranter og i butikkene istedenfor bare å kjøre forbi. Forslaget fra bobilturisten, som testet ut tilbudet på Hellesrudsletta, er bra. Stadig flere har fått opp øynene for å reise på ferie i eget land.

Skal Lillestrøm tiltrekke seg slike turister må selvsagt forholdene legges mye bedre til rette for folk som svinger innom byen med bobiler og campingvogner.

* Saken er hentet fra nettstedet Lillestrøm turistkontor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *