Mange menn har omkommet på MC så langt i år. Foto: Morten Brakestad/Trygg Trafikk

Fryktelig start på MC-sesongen

I mai har ti personer mistet livet i trafikken. Seks av dem er menn på motorsykkel. Så langt i år har 38 personer omkommet, noe som utgjør tre flere enn i samme periode i fjor.

Motorsyklistene har fått mye oppmerksomhet i mediene denne våren. Totalt har seks mannlige motorsyklister mellom 16 og 54 år mistet livet.

– Når sola titter frem, snøen smelter og grusen feies vekk, får vi som oftest alvorlige ulykker på MC. Denne sesongen er dessverre intet unntak. Vi vet at motorsyklistene er ekstra sårbare siden de ikke beskyttes av et karosseri, men kun har hjelm og kjøredress. Vi er mange aktører som jobber spesifikt inn mot motorsyklistene for å forebygge ulykker. Kunnskap og riktig kompetanse er helt avgjørende for om man evner å ta riktige og trygge valg i en kritisk situasjon på MC, sier Bård Morten Johansen, fagsjef i Trygg Trafikk.

Sommertrafikken står for tur

Når vi nå går inn i den første sommermåneden, skal både nordmenn og utenlandske turister valfarte Norge på kryss og tvers. Det fører ofte til flere ulykker, mener Trygg Trafikk.

– Fint vær og tørre veier frister mange til å kjøre fortere enn fartsgrensen og det forholdene tilsier. Fartsgrensene er satt av en grunn, blant annet ut ifra standard på veien. Da er det både fryktelig dumt og farlig hvis man velger å kjøre fortere. I trafikken er vi avhengig av at samtlige følger gjeldende regler og bidrar til at alle kommer seg trygt frem, sier Johansen.

Flest har mistet livet i trafikken i Østfold

Så langt i år har flest mistet livet i trafikken i Østfold med totalt fem omkomne. Deretter finner vi Møre og Romsdal, Akershus og Buskerud med fire omkomne hver. Ingen har så langt omkommet i trafikken verken i Finnmark eller Nordland.

– Hvert liv som går tapt i trafikken, er tragisk i seg selv uansett hvor det skjer. Østfold kommer spesielt dårlig ut, og det skyldes blant annet en møteulykke hvor tre personer mistet livet, sier Johansen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *