Kvinnelandslaget er på lag med Emma i kampen mot barnekreft. Foto: Schibsted Partnerstudio

FotballtrøyeFredag 3. mai: På samme lag i kampen mot barnekreft

– På FotballtrøyeFredag danner vi Norges fineste og viktigste lag i kampen mot barnekreft, sier generalsekretær i Barnekreftforeningen, Trine Nicolaysen.

Fredag 3. mai vil fargerike fotballtrøyer prege arbeidsplasser, gatebildet, skoler, barnehager og ikke minst sosiale medier. For hvert år tar stadig flere på seg fotballtrøye for å hedre barna vi dessverre har mistet, og for å vise sin støtte til barn og ungdom med kreft.

Kreft er den vanligste dødsårsaken

I Norge får hvert år over 200 barn og unge mellom 0 og 18 år kreft. Kreft er den vanligste dødsårsaken for barn mellom 1 og 14 år i Norge i dag.

– Barnekreft er ikke det samme som voksenkreft, og må behandles deretter, sier Nicolaysen. – Det er stort behov for midler til forskning på kreft som rammer barn.

Barnekreftforeningens mål er at ingen barn skal dø av kreft. I tillegg til at den norske befolkning kler seg i fotballtrøyer, ønsker Barnekreftforeningen at de som har mulighet vippser et bidrag i anledning dagen.

– For mange barn og unge med kreft er fraværet av normalitet veldig vondt, sier Nicolaysen. – De savner å gå på skolen og møte vennene sine på trening. Fotballen er en viktig sosial arena for tusenvis av barn og unge!

Emma møtte landslaget

Akkurat slik er det for 11 år gamle Emma. Til vanlig er hun engasjert keeper på Driv IL som elsker fotballtreninger, og drømmer om å spille på landslaget. Nå er livet slik hun kjenner det satt på pause, mens hun er under behandling for blodkreft.

I samarbeid med Norges Fotballforbund, arrangerte Barnekreftforeningen 2 drømmedager for Emma på Ullevaal stadion. Hun fikk møte de store heltene på kvinnelandslaget – et velkomment lysglimt i en hverdag preget av hyppige sykehusbesøk med intensiv kreftbehandling.

– Det er viktig for barn å kunne være barn, ha fellesskap og samles rundt fotballen, sa president i NFF, Lise Klaveness, som også stilte opp for å møte Emma.

– Barn har mye de skal oppleve, supplerer Nicolaysen. – Uansett hvilket lag som er ditt hjerte nærmest, trenger Emma og andre barn med kreft å oppleve massiv støtte på FotballtrøyeFredag. Vi er alle på samme lag i kampen mot barnekreft!

Delta i kampen mot barnekreft!

  1. Vipps 100 kroner, eller et valgfritt beløp, til 705404, og du er med på laget!
  2. Ta på deg fotballtrøye fredag 3. mai – enten du skal på jobb, skole, i barnehagen eller er hjemme.
  3. Del et bilde av ditt FotballtrøyeFredag-øyeblikk og tagg #fotballtrøyefredag i sosiale medier.

Plakater, bilder til sosiale medier, Einar Tørnquists fotballquiz og annet kampanjemateriell kan lastes ned fra Barnekreftforeningens nettsider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *