FOTO: Shutterstock/Tryg Forsikring

Flere eldre på reise i utlandet får hjelp

Forsikringsbransjen registrerte nær 93.000 reiseskader første kvartal, og antallet som ble syke på reisen økte med over 30 prosent.

– Vi hjelper stadig flere eldre som overvintrer i spesielt Spania, og som trenger legehjelp, sier Hege Bussesund, skadesjef for reise i Tryg Forsikring.

Over 30.000 nordmenn ble syke på reisen første kvartal, til en kostnad på vel 368 millioner kroner, en økning på hele 45 prosent, viser tall fra Finans Norge.

– Det er trolig en økende andel eldre som har valgt å reise ut av landet i vinter, og da spesielt til Spania. Vi vet jo at eldrebølgen er her, og vil fortsette å vokse de kommende år. Våre tall indikerer at flertallet av de som ble syke på reisen første kvartal er over 60 år, og at 6 av 10 trengte poliklinisk behandling uten å bli lagt inn på sykehus, sier hun.

Tallene til Tryg viser forøvrig at Spania topper listen over hvor flest ble syke på reisen i utlandet første kvartal, etterfulgt av Thailand og USA. 56 personer var så syke eller skadd at de ble transportert hjem til Norge.

For hele forsikringsbransjen har antall reisesykdomsskader nå økt med 19 prosent siden 2019, som var siste normalår før pandemien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *