Færre reiseskader hittil i år

Sammenlignet med i fjor ser Tryg Forsikring hittil i år en nedgang i antall reiseskader på vel fem prosent. – Man må anta at årsaken er at det er færre av våre kunder som reiser på grunn av dyrtid og dårlig kronekurs, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg.

Topp tre av reiseskader er reisesyke, reisegods og avbestillinger. For påsken i år hadde Tryg i tillegg en nedgang i antallet som trengte medisinsk bistand på ferie.

– Her var nedgangen på hele 18 prosent sammenlignet med påsken i fjor, noe som er betydelig. Topp tre over hvilke land hvor vi ytet medisinsk bistand og redningstjeneste i år er Spania, USA og deretter Norge, sier han.

9 av 10 har reiseforsikring

I en spørreundersøkelse utført av YouGov for Tryg nylig svarte 86 prosent at de hadde reiseforsikring. Høyest andel finner en i aldersgruppen over 60 år, lavest blant de under 30 år. Geografisk er høyeste andel bosatt i Trøndelag og Nord-Norge, mens laveste andel finner en i Oslo.

Ved årsskiftet var det registrert 4.4 millioner reiseforsikringer hos forsikringsbransjen, viser tall fra Finans Norge. Men mange kan være dobbeltforsikret for reise ved å ha både reiseforsikring og kredittkort med inkludert reiseforsikring.

»Undersøkelsen er gjennomført av analyseinstituttet YouGov. Det er i perioden 15.-18. mars gjennomført til sammen 1000 CAWI-intervjuer med personer i alderen 18+ år.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *