MER AV ALT: Trendene er tydelige på at vi ønsker oss mer farge, mer mønster og mer hygge - men mest av alt mer av det som representerer deg. Foto: Nordsjö/ifi.no/INTAG

Dette er interiørtrendene som vil påvirke oss i 2024

Mer farger, håndverk og mye mønster er blant de sterkeste trendene som beveger seg i interiørbildet nå. Fargesjef og kreativ leder i informasjonskontoret for farge og interiør har samlet høydepunktene.

Interiørtrender kommer og interiørtrender går. Det som trender nå er din personlige stil, skal vi høre på kreativ leder og fargesjef i IFI – informasjonskontoret for farge og interiør, Charlotte Holberg Sveinsen.

– Vi vil ha lune, trygge, varige og personlige hjem som kan gi rom for mye kos uten at det koster for mye, oppsummerer hun, etter å ha besøkt de største interiørmessene i Europa. – Så her handler det om å skape hjem som ikke bare ser fantastiske ut, de skal føles fantastiske også. Vær forberedt på å omfavne en mer levende, naturlig og personlig innredning i året som kommer.

Spesielt trekker hun frem en økende tilbakekomst av farger. Hvitt, grått og beige får konkurranse av varmere jordtoner, friske pasteller, eller mer fargesterke kulører. Gjerne en kombinasjon. I tillegg ser vi mer mønster på gulvtepper, tapet og andre tekstiler.

FARGESJEF PÅ TUR: Charlotte Holberg Sveisnen har brukt mye av våren på å se på hva som beveger seg i interiøret rundt om.

– Opp med humøret!

Holberg Sveinsens store oppfordring er å leke mer. Vær mer avslappet og uvøren, og velg det du selv syns er gøy.

– Hva får deg glad når du kommer inn i et rom? Det er det som skal forme interiøret. Det er lov å vike fra interiørkatalogen, og kjør gjerne på med overraskende interiørdetaljer med en snert humor. Det er lov å velge en morsom lampe, uventede tekstilkombinasjoner, utstoppede dyr eller tapet i taket. Opp med humøret!

Sammendraget er med andre ord at det er du selv som skal bo hjemme, og at det er lov å hente inspirasjon fra mange ulike steder.

Hjem til bestemor

Mens minimalismen har herjet i Skandinavia i over et tiår, ser vi nå et større behov for trygghet og det vi nordmenn er så flinke på: å ha det koselig.

Nostalgi gir en følelse av ro og harmoni, og det som nærmest kan kalles for en bestemorstil seiler inn som et viktig element i norske hjem. Om det viser seg som håndlagd dekor, arvegjenstander eller skatter fra gjenbruksbutikken, skal vi ta vare på verdiene av hjem og historie. Her skal vi gjerne også ha blomstrete mønster, ruter og pastellfarger, og det skal gjerne forenes med et moderne preg.

Vi skal altså ikke tilbake i tiden, men vi skal ha med oss det nostalgiske videre. Internasjonalt, men også her i Norge, har stilen fått kjælenavnet Cottagecore, eller Grandmacore.

– Her skal det være rom for å senke skuldrene, nyte en kopp te og finne ro og glede i enkle tingene. Litt rot kan bare være sjarmerende. Hjemmekos og å skape de gode minnene er det viktigste her, avslutter Holberg Sveinsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *