SOMMERKVELD: Hjemmefansen håpet på å se godværet gjenspeile seg i prestasjonene ute på den nye naturgressmatta på Åråsen torsdag kveld. Foto: Bendik Berntsen

Årets første hjemmeseier for LSK

Tekst og foto: Bendik Berntsen

Det ble en perfekt fotballkveld for kanarifansen: Varmt vær, spennende kamp og til slutt årets første hjemmeseier.

Det er sommer. Det er pause i EM. Og Eliteserie-klubbene er ferdig med ferien.

Alvoret er igang igjen.

Torsdag kveld var det KFUM som gjestet Åråsen til den 12. Eliteserie-runden mot Lillestrøm. Vi må spole tilbake fire år for å finne det forrige oppgjøret mellom de to klubbene, til da Lillestrøm spilte i Obos. Den gang stakk kanarifugla av med både hjemme- og borteseieren. Det gjorde de også i den tredje og siste kampen som er registrert på fotball.no, i NM 2018. Gjengangeren er at Lehne Olsen som regel scorer, med to mål på tre kamper. Det vil de gule trenge av toppscoreren sin også i dag. Nyopprykkede Kåffa har nemlig overrasket et helt fotball-Norge og ligger nå på en solid syvendeplass før dagens kamp – fire plasser og to poeng over LSK.

Sommersolen er på vei ned, men flomlysene lyser i all sin prakt over den spiller nye naturgressmatta på Norges 12. største fotballstadion. Alt ligger til rett for 90 spennende fotballminutter. Det er duket for maratontabellens tredje største klubb mot «profetene» som debuterer på Norges høyeste nivå, og som nesten ukentlig klatrer fra på tabellen der de nå er på 60. plass.

Georgsons utvalgte

Én endring er gjort etter den forrige runden borte mot Tromsø, der de vant 2-1; Hoff kommer inn for Lucky.

4-3-3:

Christiansen

Larsson – Garnås – Gabrielsen – Toennessen

Hoff – Lundemo – Åsen

Ibrahimaj – Lehne Olsen – Va

Benken: Hagerup, Elkær, Knudtzon, Kitolano, Karlin, Lucky, Foss, Skogvold og Røssing-Lelesiit.

Kampen minutt for minutt

0′: Dommer Mohammad Aslam blåser i gang den 12. Eliteserie-runden her på Åråsen Stadion mellom Lillestrøm og KFUM. Etter Gabrielsen blir hedret for sin 101. kamp for Lillestrøm og Aldri aleine til Åråsen har senka seg over anlegget, tar hjemmelaget og kaptein Åsen tidenes seineste avspark på hjemmebanen. Det går hele 20 sekunder før den gule skaren viser seg, denne gangen i form av tennisballer som kastes ut på banen i en VAR-protest.

6′: Noen minutter senere sparkes kampen i gang igjen og Ibrahimaj kommer til sin andre gode sjanse, attpåtil én verdt å skrive om; Åsen drar seg ned langs venstreflanken og legger lavt «femogførti». Der står Kosoveren bare metre unna mål, avslutningen blir imidlertid for svak.

19′: Det er de røde, hvite og blå som styrer starten av kampen, men så får fugla en corner. Hjørnesparket slås elegant inn av Lundemo, og etter litt klabb og babb i feltet er det Garnås som blir kanarifuglen som flyr høyest. En sterk prestasjon skaper dagens første og 1-0! Med dét er den over 200-minutters lange ventetiden på hjemmemål, over. Men KFUM har bare tapt to av de syv gangene de har sluppet inn først, så her er alt åpent.

31′: Matchvinner-redning! Det er det første ordet som popper opp da Christiansen strekker seg langstrakt ut etter Dahls avslutning alene mot keeper. Hummelvoll-Nunez’ kunstneriske hælflikk åpnet hele LSK-forsvaret.

45+3′: Hjemmelaget har hatt noen solide 20 minutter, men sovner rett før pausen; Dahl blir spilt alene gjennom på frisparket fra langt hold, men bommer på Hestnes som også står alene foran Christiansen i buret – flaks for LSK. Det går fort her nå! Hjemmelaget kopierer sjansen til Kåffa, men Lehne Olsen klarer ikke å overliste bortelagets stødige sisteskanse.

45+4: Mens hjemmefansen danser Poznan den andre veien, blåses det til pause. 1-0 på en flott sommerkveld er nok å feire for etter den første omgangen.

                                                                            

45′: Begge lag har foretatt ett bytte hver; Larsson og Svindland går ut for Knudtzon og Haltvik for henholdsvis LSK og KFUM.

48′: Det tar ikke lang tid før det stilner blant de gule delene av tribunene. Hummelvoll-Nunez tar til seg ballen høyt oppe i banen, dribler av én og legger den breit i det lengste hjørnet. En nydelig scoring i ren Suaréz-stil setter 1-1 på tavla, og vi er like langt i Lillestrøm!

49′: Det ble en kjedelig dag på jobben for Knudtzon som må ut igjen, inn kommer Elkær.

60′: Georgson gjør grep; 17 år gamle Røssing kommer inn for Hoff på midtbanen.

69′: Etter at kampen har vært avventende etter målet får Røssing en mulighet etter et presist innlegg fra Elkær, men unggutten får ikke nok trøkk på avslutningen. Aleesami byttes inn for Njie, og med dét spiller han sammen med broren sin i bortelagets forsvar – broren som har hele 31 landskamper for Norge.

74′: Det er bortelaget som presser på nå. Hummelvoll-Nunez får nok en gang rom til å hamre til et skudd, men ikke i nærheten av like presist som den forrige. Han byttes til slutt ut med Okeke, og Dahl byttes ut med Ndiaye. På den andre trenerbenken står Foss klar, ut kommer en luntende Toennessen som fikk en trøkk tidligere i kampen.

79′: Hoseth kommer inn for en skadet Nouri for KFUM. Bortelaget skal prøve å fortsette LSKs trend med å slippe inn i den siste halvtimen.

86′: Men så da! Etter at hjemmelaget tar styringen over skuta får Ekås lagt inn et perfekt innlegg til en annen innbytter, Sander Moen Foss. Vestfoldingen, som fikk trene med Haaland og resten av landslaget da de trengte flere spillere på treningen de hadde i Lillestrøm forleden, header nådeløst inn sitt første mål for LSK. 2-1!

90+7′: Og det blir ikke noe mer som skjer på Åråsen i kveld. Lillestrøm vinner 2-1 og seiler med det forbi KFUM og opp til syvendeplassen.

Tre utmerkelser

Sander Moen Foss satte scoringen som satte fyr på hjemmefansen da man ikke trodde det kunne bli varmere på denne tropekvelden. En innbytters drøm.

Marius Lundemo styrte det meste som skjedde på midten av midtbanen. 30-åringen dirigerte orkesteret til å spille god musikk store deler av kampen.

Espen Garnås leverte en midtstopperkamp verdig; et sterkt mål samt flere gode defensive involveringen sikret seieren for LSK i kveld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *