Med OPPTUR og DNT kommer tusenvis av åttendeklassinger ut på tur. Her fra Bergen. Foto: Katherine Ferguson

Annerledes skoledag for tusenvis av elever

Onsdag 8. mai forlater rundt 20.000 åttendeklassinger skolen for å være på tur sammen med DNT. Da er det 60 OPPTUR-arrangementer på ulike steder i landet.

– Vi i DNT er bekymret for at barn og ungdom tilbringer mindre tid ute enn før og er mindre aktive. Derfor er det viktig at vi tilbyr skoleopplegg som OPPTUR. Turdager som denne er en helt ny opplevelse for mange av deltakerne, for det er ikke sånn at alle er født med tursko på beina eller kommer fra en friluftslivsfamilie, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i Den Norske Turistforening (DNT).

Onsdag 8. mai legger landets åttendeklassinger bøkene igjen i klasserommet og drar til skogs og til fjells på en 4-5 timers tur. Gjennom et samarbeid mellom skolene og de DNTs medlemsforeninger, frivillige og turlag lokalt, får elevene en prøvesmak på friluftsliv sammen.

– Vi håper at OPPTUR med skolen inspirerer ungdommene til å være mer ute, fordi de ser at det er gøy, sosialt og gir mestring. Vi håper også at skolene ser verdien i å bruke naturen som læringsarena, sier Klarp Solvang.

Han mener det er avgjørende at framtidige generasjonene setter pris på og verner om naturen.

– Vi tror på at det du er glad i tar du vare på! Dessuten vil gode minner fra naturen tidlig i livet legge grunnlaget for flere naturopplevelser senere i livet, sier DNT-sjefen.

Korte fakta om OPPTUR:

  • En nasjonal turdag for åttendeklassinger, arrangert av DNT
  • Arrangeres for 17. gang i 2024
  • Over 20 000 ungdommer deltar i år
  • Det er 60 arrangementer over hele landet
  • Turene er om lag ti kilometer lange og går til en topp eller lignende i nærområdet
  • Arrangementet gir læring, sosialt samvær, fysisk aktivitet og naturopplevelser

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *